Ensamstående mammor och Gud! !



Då jag själv är en enastående ensamstående mamma och tillika kvinna så har jag en speciell plats i mitt hjärta för kvinnor i min egen situation! Inte så att jag går runt och tycker synd om tjejer för att de inte har män, bort det. Däremot tror jag att vi som drar hela lasset själva har en del erfarenheter och vishet att hämta från varandra. Vi kan vara ett oerhört stöd och tröst när så önskas!

Det är förmodligen en Guds gåva och på intet sätt något jag kan berömma mig av själv när jag berättar att avund mot andra kvinnor aldrig legat för mig. Jag har alltid sett mina medsystrar på jorden som Gudomliga resurser och även om jag ibland både irriterats och känt ilska över fenomen så har åtminstone inte avund gjort sig påmint.

Ensamstående mammor kan lätt känna sig utanför gemenskaper av många olika orsaker. Bara det att vi måste stanna hemma och ta vårt ansvar för barnen gör att vi lättare isoleras och t o m glöms bort eller tas för givet!

Min rätt långa erfarenhet som ensam mamma är att det oftast är jag som ställer mig villig till att passa andras barn medans hjälp för egen del varit bristvara. Det har jag inte haft ont av egentligen mer än de gånger då hälsan prövats på olika sätt. Min erfarenhet har också många gånger visat hur god Gud är och ibland undrar jag om han inte ger oss ensamma mammor en alldeles speciell nåd!

Det får inte vara "fult" längre i någon kristens ögon att ha gjort eventuella misstag bakåt. Om kristna människor tänker "misstag" så fort de ser eller hör talas om ensamstående och enastående mammor och pappor så har de misslyckats i att förstå vem Gud är.

Lagen dömer och nåden sätter oss fria! Det är inte alla som har förstått den innebörden men jag har så smått insett att Guds nåd inte dömer, eller sätter en själ i träldom. Antingen förlåter Gud oss våra synder eller så har inte Jesus korsfästs och uppstått igen. Men det vet vi ju att han har gjort!

Människosonen kom, och han både äter och dricker, och nu säger man: 'Se vilken frossare och vindrinkare han är, en publikaners och syndares vän! Men Visheten har fått rätt av sina barn, Matt. 11:19

För lagiska människor dvs fariséer är allting som inte sker perfekt fult och syndigt! Och den som lever efter lagen korsfäster Jesus om igen! Antingen dog Jesus en gång för alla och tog därmed ALL vår synd och skuld på sig eller så måste vi precis som under gamla förbundet offra för att blidka en vred Gud!

Jag har själv levt efter lagen! Följt den till punkt och pricka. Ansett mig vara mindre syndig än många andra och idag ler jag stort åt det högmodet! För hjälp vad jag föll! Lagen håller inte måttet inför Sonen som offrade sig själv en gång för alla. Varje gång jag försökte göra allting rätt så förminskades Jesus betydelse! Jag hamnade framför Honom! Men det ville jag inte se eller förstå.

Därför var Gud tvungen att rulla mig rejält i smutsen för att jag skulle börja inse hur mäktigt det offer är som Jesus gav! Alla våra offergåvor faller till föga inför det Jesus gick igenom. Alltså förstår jag först nu varför Jesus blev så hatad av lagiska människor. Fast kristna som lever efter lagen idag skulle aldrig erkänna att de inte älskar Jesus, tvärtom.


Därför säger Guds ord att det inte hjälper att man med sina ord eller handlingar försöker skaffa sig favör i himmelriket. "Jag känner er inte" säger Gud när människor både profeterat, bett, kastat ut demoner och agerat självrättfärdigt! För det är inte det som frälser en kotte! Nåden och tron däremot gör oss värdiga att kallas Guds barn! Ensamma mammor som av olika anledningar står utan man fysiskt är inte övergivna av Gud på något sätt om de inte valt att lämna honom förstås!


En ny blogg föds idag!

Då mitt hjärta rymmer många böner, tankar, funderingar, idéer, och inte minst kärlek till den jag tror på, Jesus Kristus känns det angeläget att starta upp en ny fräsch blogg som handlar om den kristna tron och vad den uträttar över världen. Här vill jag också flöda fritt kring ämnet kristendomen! Berätta om allt härligt Gud har gjort och gör i mitt personliga liv och också vad han gör över hela världen!

Jesus är inte en historiefigur, tomteliknande gestalt eller något någon människor står neutral inför. Tack och lov får jag väl säga då han ju är världen frälsare och därmed innehar svaret på våra frågor!

Jesus är en person som genom den helige Ande och Guds nåd flyttar in på insidan av dig och mig om vi vill. Det fina med just kristen tro är att allting handlar om ditt och mitt frivilliga ställsningstagande! Olust och tvång hör inte samman med kristen tro oavsett vad du eller jag har hört talas om.

Det är så oerhört viktigt att själv lära känna personen Jesus och se vad han kan betyda i våra liv. Även om vi självklart kan och bör lyssna på andra som gjort sina erfarenheter så kan det aldrig ersätta den egna upplevelsen och närheten!

Är det sant att Jesus gör människor friska? Kan man höra Guds röst och enda fortfarande anses som normal? Kommer man till helvetet om man INTE tror? Såna slags frågor och mycket mer kommer jag att förklara genom Bibeln som är Guds teoribok kan man säga! Vill man lära känna Guds väsende så gör man det genom Hans eget ord.

Varje individ är unik och därför ser inget vittnesbörd likadant ut. Därför anser jag att det är av största vikt att så många sorter som möjligt delar med sig av sina erfarenheter. Ingen kan täcka in alla men många kan nå de flesta!

Hjärtligt välkommen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0