Lys upp vägen! ! !




Det är något fridfullt över snön och jag förstår att svensken som annars håller sig kylig till evangeliet nu blir lite religiöst rusig och lättare anammar känslorna som de tror har med kärleken att göra. Och varför inte ta varje lägligt tillfälle i akt. Jag märker hur omgivningen på olika sätt lättare omfamnar det mesta. När vi igår kväll stod en hel skola och sjöng "nu tändas tusen juleljus" så var det inte svårt att ta på den högtidliga stämningen och även känna Guds närvaro!


I en skola där man annars inte direkt hyllar Konungars Konung så tog den helige Ande över och vi avslutade gårdagskvällens julavslutning med "julens glada bud att född är Herren Jesus Krist Vår Frälsare och Gud!


Om någon till äventyres fortfarande lever i villfarelsen att Gud bara rör vid människors hjärtan i en kyrkbyggnad behöver sannerligen tänka om och lära känna Guds Ande! För Gud rör vid människors hjärtan precis överallt där tillfälle och möjlighet ges. Han är inte beroende av platser, tid och anseende. Jesus vandrade omkring i alla slags miljöer eftersom han var intresserad av att söka upp det förlorade!


Vill man från djupet av sitt hjärta följa denna snickarson som gav sitt eget liv för din och min frälsnings skull måste man ta sin bekväma bakdel från religiösa byggnader och ge sig ut för att söka efter det hundrade fåret. För de finns överallt och väntar på att någon trovärdig Jesu efterföljare ska komma och lysa upp vägen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0