Sann kristendom! !




Många kristna ber till Gud utan att för den sakens skull ha någon relation med Honom. Man tror att orden man uttalar i sig själv har något magiskt över sig som ska generera det man hett önskar!

Jag har många gånger fått styra upp bönesessioner som tenderat att urarta innan de knappt börjat! Man ber över sina s k "böneämnen" och man kunde lika gärna lekt någon magisk lek då man inte når Guds hjärta med det omogna beteendet!

Vi har en s k kristenhet som liknar ofullgånga foster mer än mogna Gudsmän och kvinnor. Ledare som ville växa i sina sammanhang började dela ut "välsignelser" likt en tomte på julafton.

Varken tomten eller oandlighet existerar i andevärlden som Guds ord talar om. Många har växt upp i sammanhang som tryckt på vissa bibelställen i Guds ord som gett slagsida åt hela Kristi kropp.

Framgångsteologin avskaffade allt eget ansvar och bärandet av det egna korset! Kvar blir en räddhågad skara som misstror den sanna Guden och som likt blinda får följer ledare vart de än går!

Man upptäckte efter ett tag att allt det ledarna stod och lovade att man som vanlig medlem skulle få inte längre verkar finnas tillgängligt. Den dörren stängdes när tillräckliga många människor och år passerat utan något s k bönesvar! Istället för att rannsaka ledarnas smorda munläder lägger man skulden på Gud och eventuellt det egna förminskade engagemanget i den lokala församlingen!

Inget är mer fel än att bygga sitt kristna liv på aktiviteter och upplevelser i "kristen regi"!





Att följa Jesus och bära sitt kors handlar om att överlämna livet i hans händer och det i sin tur sker först när man tar ansvar för sitt eget liv!

Om man följer människor så blir det deras fel när något går snett och därmed uteblir mognad och ansvar för den enskilda individen. Det blir alltid någon annans fel. I större sammanhang kan man lägga skuld på andra folkgrupper, människotyper och gör därmed alla oliktänkande som fiender!

Kristna har EN fiende och det är djävulen! Den kamp vi ska utstå är andlig. Att då ge sig hän åt att hänga homosexuella, muslimer, judar, prostituerade, sjuka eller andra själar är att göra tvärtemot det Guds ord säger. Vi ska ÄLSKA vår nästa såsom oss själva. Och alla människor är just vår nästa i Guds ögon.





Jesus kom för att frälsa världen och det rimmar då utomordentligt illa när man med kristna förtecken subtilt lägger skuld på rådande läge hos vissa grupperingar av människor. Det är andemakter vi ska strida emot som sanna kristna, men detta har många aldrig förstått då de saknar den andliga urskiljningen!

Jag har träffat högt uppsatta s k kristna ledare i vårt land som helt avsaknar den andliga urskiljningen och vars sammanhang kommit snett! Om människor inte själva har en levande RELATION med Gud så är det fullt möjligt att gå förlorad trots att man förenat sig under samma fana!

Det finns nämligen bara ett namn som frälser och det är Jesus Kristus! Bara i honom finns svaren på våra livsvandringar. När vi låter honom leda oss på rätta vägar för sitt namns skull så kan det innebära både smärta och svårigheter. Det är t o m så att Jesus berättar att det ingår i det sanna kristna livet.

Förföljelse för namnet Jesus har inget att göra med den dårskap som ibland kan stöta på patrull när den uppdagas!

Gud är mäktig och använder stenar i de fall då s k kristna vandrar på fel vägar och predikar mörker och avfall istället för andlig enhet och sann kärlek!

Vi är inte kallade att strida emot människor! Den som tror det lever i den största av villfarelser!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0